Кириленко допускає участь Росії в “Євробаченні” у Києві

 

Росія може взяти участь у конкурсі “Євробачення-2017” у Києві, якщо представить учасника, який не порушував закону України.
Про це віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко заявив в ефірі “Українського радіо”.

“Я можу ще раз повторити, що Росія може взяти участь у “Євробаченні-2017″ в Києві, але якщо учасник буде такий, який не порушував українське законодавство. І, я думаю, точно таке рішення прийняла б Франція, Німеччина, Велика Британія, Польща або будь-яка інша країна – член Європейської мовної спілки. А вимагати від України безпрецедентних рішень на догоду Росії і, порушуючи власне законодавство й, до речі, норм міжнародного права – безпрецедентно й неприйнятно”, – наголосив Кириленко.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 березня СБУ заборонила в’їзд на територію України росіянці Юлії Самойловій терміном на три роки. Таке рішення було прийнято на підставі отриманих даних про порушення Самойловою законодавства України”. Співачка-інвалід у червні 2015 року брала участь у гала-концерті “Світ спорту і добра” в окупованому Росією Криму, в’їхавши на півострів в обіхд території України.

Читайте також:
Росія відмовилася від пропозиції дистанційно транслювати виступ
своєї співачки на “Євробаченні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.