СБУ заборонила в’їзд в Україну представниці Росії на “Євробаченні-2017”

 

СБУ таки заборонила в’їзд на територію України представниці Росії на пісенному конкурсі “Євробачення-2017” Юлії Самойловій.

Про це повідомила у “Фейсбуці” речниця Служби безпеки Олена Гітлянська.

Вона також уточнила, що Самойлова, яка раніше виступала в окупованому Росією Криму й тим самим порушила українське законодавство, не зможе в’їжджати в Україну впродовж трьох років.

Нагадаємо, завдяки перемозі Джамали на “Євробаченні-2016”, у 2017 році цей пісенний конкурс відбудеться в Києві, у травні.

Як відомо, російське керівництво не проводило національного відбору на “Євробачення”, а визначило для цього виконавицю з обмеженими можливостями Юлію Самойлову 13 березня.

При цьому відомо, що співачка в червні 2015 року виступала в окупованому Росією Криму, потрапивши на півострів через територію РФ – із порушенням українського законодавства.

Влада в Києві забороняє гастролі російських артистів, котрі раніше виступали в Криму, в’їжджаючи на півострів з РФ.

Голова СБУ Василь Грицак 20 березня заявив, що заборона на в’їзд Самойловій в Україну вже підготовлена. Проте в Кремлі заявили, що не змінюватимуть російського учасника “Євробачення-2017” у Києві, якщо Юлію Самойлову не пустять в Україну через її відвідини окупованого Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна