Росія скаржиться, ніби нові санкції США проти неї підривають боротьбу з ІДІЛ

 

Американський уряд ухвалив рішення запровадити санкції стосовно ще восьми російських організацій, визнавши порушення ними національного законодавства США щодо Ірану, КНДР і Сирії.
Про це повідомила агенції ТАСС представниця адміністрації США.

За її словами, до “чорного списку” потрапили такі інститути: АТ “Рособоронекспорт”, АТ “150-й авіаційний ремонтний завод”, зовнішньоекономічне об’єднання “Авіаекспорт”, АТ “Науково-виробниче об’єднання “Базальт”, АТ “Науково-виробнича корпорація “Конструкторське бюро машинобудування”, Ульяновський інститут цивільної авіації імені головного маршала авіації Б. Бугаєва, Уральський навчально-тренувальний центр цивільної авіації, Військово-повітряна академія імені професора М. Жуковського і Ю. Гагаріна.

Усім цим установам закидають порушення положень американського закону про нерозповсюдження щодо Ірану, КНДР і Сирії.

Нинішні обмежувальні заходи, термін дії яких становить два роки, передбачають заборону на придбання будь-якими міністерствами й відомствами США продукції та послуг компаній, що потрапили до “чорного списку”, продаж їм зброї і військової техніки, видачу їм американських ліцензій на придбання товарів, які підпадають під режим експортного контролю, надання їм допомоги.

Як заявила речниця МЗС Росії Марія Захарова, нові санкції США проти РФ нібито підривають перспективи “багатосторонньої взаємодії з метою розгрому ІДІЛ та інших терористичних угруповань, що загрожують всім країнам, включно з Америкою.

“Рішення адміністрації США про введення обмежувальних заходів щодо низки російських організацій, в тому числі пов’язаних із авіабудуванням і підготовкою льотних фахівців, викликає подив та розчарування. Ніяких серйозних проблем нам ця нова порція санкцій, звичайно, не завдає, проте американці навіть не назвали причини, а лише послалися на своє законодавство, яке забороняє їм самим співпрацювати з Іраном і Сирією”, – ідеться в повідомленні з Москви.

Захарова також зазначила, що цей крок “абсолютно не стикується із закликами, що звучать із Вашингтона, про пріоритетність боротьби з тероризмом, в тому числі з тим, що і звив гніздо на сирійській території”.

Читайте також:
Новий радник Трампа з нацбезпеки міняє акценти щодо Росії та ІДІЛ, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна