Новий радник Трампа з нацбезпеки міняє акценти щодо Росії та ІДІЛ, – CNN

 

Новий радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа генерал Герберт Макмастер задає абсолютно інший тон щодо зовнішньої політики США відносно ІДІЛ та РФ у порівнянні зі своїм попередником Майклом Флінном.
Про це пише CNN з посиланням на джерела в адміністрації президента Трампа.

За словами співрозмовника видання, Макмастер дав зрозуміти, що “Росія ворог, а не друг”.

І, на відміну від головного стратега Білого дому Стіва Беннона, який вважає Європейський Союз неефективною організацією та наполягає на тому, щоб зміцнювати економічні зв’язки з європейськими країнами, Макмастер захищає післявоєнний світовий порядок, наголосивши, що це важливо для підтримки миру і безпеки.

“На засіданні ради національної безпеки у четвер, генерал Герберт Макмастер заявив, що термін “радикальний ісламістський тероризм” не можна вживати відносно джихадистських терористичних угруповань, адже доктрини таких організацій, як ІДІЛ, є перекрученням ісламу, і тому вони не ісламістські”, – йдеться у повідомленні.

Як відзначає CNN, представник адміністрації визнав, між Трампом і Макмастером є “реальне розходження” щодо використання терміну “радикальний ісламський тероризм”, але Макмастер не говорить Трампу, що той не правий, і додав, що це не “найбільша різниця”.

“Європейська правда” нагадує, що новий радник Трампа з нацбезпеки, генерал Герберт Макмастер важає, що “філософія стримування” Росії, яку сповідали США та НАТО, зазнала поразки на прикладі України.

Як писала “Новинарня“, Макмастер став помічником президента США з нацбезпеки після звільнення попередника – Флінна, якого викрили на несанкціонованих переговорах із росіянами.

Читайте також:
Трамп призначив генерала – радника з нацбезпеки
замість скомпрометованого Флінна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна