Українських фанатів у Загребі не пустили на футбол і оштрафували за пікет посольства РФ

 

Група з восьми українських футбольних уболівальників у п’ятницю, 24 березня, влаштували акцію проти анексії Криму під посольством Росії в Загребі. Вони потрапили до відділку місцевої поліції, були оштрафовані й не потрапили на матч збірних Хорватії та України.
Про це повідомив у “Фейсбуці” один з учасників акції Максим Кицюк, який раніше жив у Севастополі.

Кицюк оприлюднив кілька фото, на яких видно, що українці розгорнули біля посольства РФ у Хорватії синьо-жовті прапори з написами “Севастополь” та прапор ВМС України.

“Ми вільні. Вже їдемо з Хорватії додому. Заплатили групою штраф. А штрафи в Хорватії за фанатські витівки – від 500 до 2000 євро. Проте, ми весело провели близько 6 годин у першому відділенні поліції Загреба. Врешті, кацапам воздасться. Слава Україні! Крим – Україна!” – написав пан Кицюк близько другої години ночі.

У коментарях він пояснив, що поліція Хорватії ставилася до українців доброзичливо і виписала мінімальний штраф у розмірі 550 євро.

 

Як відомо, збірна України поступилася Хорватії з рахунком 0:1 і після половини кваліфікаційного турніру чемпіонату світу посідає в своїй групі третє місце. ЧС-2018 має пройти в Росії.
На матчі в Загребі були присутні майже дві тисячі вболівальників з України. У день гри загребська поліції, задля уникнення ексцесів, заборонила традиційний фанатський марш українців по центру міста.

Читайте також:
Помста за Самойлову: у Росії хочуть не пустити збірну України на ЧС-2018

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна