Помста за Самойлову: у Росії хочуть не пустити збірну України на ЧС-2018

 

У російській владі вважають, що після заборони їхній представниці Юлії Самойловій в’їздити на територію України (і, відповідно, виступити на конкурсі “Євробачення-2017” в Києві) Україні не можна довіряти проведення міжнародних заходів.
Таку думку висловив перший заступник голови міжнародного комітету Ради Федерації РФ Володимир Джабаров. Він також вважає, що Росія має право не пустити футбольну збірну України на чемпіонат світу-2018 року, який прийматиме РФ.

“Це (заборона Самойловій на в’їзд – “Н”) безпрецедентне рішення, яке викликає, м’яко кажучи, подив. Може, взагалі не можна довіряти Україні проведення таких заходів, якщо вона не гарантує вільний в’їзд усіх учасників? Напевно, на майбутнє треба мати це на увазі. Уявіть: ЧС з футболу 2018 року, і ми забороняємо в’їзд провідним гравцям збірної України, причин можна знайти масу. Уявляєте, який шум здійнявся б”, – сказав Джабаров.

Тим часом речниця МЗС Росії Марія Захарова висловила думку, що Захід готує кампанію, щоб зірвати чемпіонат світу- 2018 у Росії.

“Можу відразу сказати, що через якийсь час, дуже нетривалий, ми всі будемо  свідками дуже активних дій західного світу на цьому напрямку, який робитиме дуже серйозні кроки щодо заходу, що проводиться в Росії, його підготовки. Метою буде, звичайно, зрив. Будуть використані всі інформаційні можливості, буде використано і вплив на громадську думку, будуть різні сюрпризи”, -заявила Захарова.

Читайте також:
Росія відмовилася від пропозиції дистанційно транслювати виступ
своєї співачки на “Євробаченні”

Як повідомляла “Новинарня“, раніше СБУ заборонила в’їзд на територію України російській учасниці “Євробачення” Юлії Самойловій через її поїздки до окупованого РФ Криму та, відповідно, порушення законодавства України щодо перетину кордону окупованої території.

Збірна України з футболу бере участь у кваліфікаційному турнірі ЧС-2018 і має непогані шанси потрапити на турнір, який, за планом ФІФА, відбудеться 14 червня—15 липня 2018 року в 11 містах Росії.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна