За розкрадання затриманий перший заступник голови Шевченківської РДА в Києві Андрєєв, “безсрібник” із Кропивницького

Київська прокуратура затримала першого заступника голови Шевченківської райдержадміністрації, який підозрюється у зловживаннях на 27 млн. грн.
Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Як інформує “Новинарня“, перший заступник голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, відповідно до сайту РДААндрєєв Віктор Іванович, 1970 р.н.

Він  уродженець Кіровоградщини, колишній депутат Кіровоградської міської та обласної рад. Двічі був заступником мера Кіровограда (2004-2006 та 2010-2011), у 2008-2010 роках – начальник Головного управління житлово-комунального господарства Кіровоградської ОДА.

Із 2011 року в столиці – директор ТОВ “Київжитлосвіт”, у 2014 році – помічник народного депутата України (Віталія Чугуннікова з партії “УДАР”).
На нинішній посаді в Шевченківській РДА – з вересня 2014 року.

За 2015 рік Андрєєв задекларував лише 159 тис. грн. сукупного доходу.
З початку 2000-х років він був директором кількох ТОВ на Кіровоградщині, заступником голови правління ВАТ “Кіровоградгаз”, заступником директора Кіровоградського РУ КБ “Приватбанк” та ін.

Посадовцеві повідомлено про підозру у розкраданні майна територіальної громади та заволодінні коштами комунальних підприємств.

Під час досудового розслідування встановлена причетність заступника голови РДА до створення злочинної організації, яка привласнила майно територіальної громади Шевченківського району на суму понад 27 млн. грн.

Механізм заволодіння вказаним майном полягав у підробленні правовстановлюючих документів, які використовувалися у подальшому в нотаріальних конторах для зміни власника. Після цього комунальне майно переоформлювалось на підприємства, підконтрольні першому заступнику голови РДА, та відчужувалось іншим власникам.

За даними слідства, за такою схемою з комунальної власності незаконно вибули п’ять об’єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири), розташовані на території Шевченківського району столиці.

Крім того, за результатами слідчих дій задокументовано десять фактів надання першим заступником голови РДА незаконних вказівок на зняття готівкових коштів з комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на загальну суму близько 2 млн. гривень. Надалі вказані кошти останній обертав на свою користь, заявляє прокуратура.

На даний час вказаній посадовій особі оголошено про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів та готується клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також:
Чиновницю КМДА затримали на 40-тисячному хабарі

У Києві взяли на хабарі начальника управління РДА,
який наживався на поборах у благоустрої

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна