Чиновницю КМДА затримали на 40-тисячному хабарі

 

Служби безпека України спільно з прокуратурою та управлінням з питань запобігання і протидії корупції Київської міської держадміністрації викрили на хабарництві в.о. начальника відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що чиновниця вимагала від директора комерційної структури 50 тисяч гривень за погодження дозвільних документів на оренду земельної ділянки під ведення бізнесу.

Оперативники спецслужби затримали зловмисницю в приміщенні департаменту після отримання частини хабара у розмірі 40 тисяч гривень.

 

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3. ст. 368 Кримінального кодексу України (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”, – карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

“Вирішується питання щодо оголошення чиновниці про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу”, – зазначили в СБУ.

Читайте також:
Справу про хабар екс-заступника голови Київської ОДА Любка передали до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна