Росія створює нову армію на кордоні з Донбасом

 

Росія створила нову – 8-му – армію на кордоні з українським Донбасом і нарощує сили 20-ї армії на кордоні з Харківщиною. Про це на своїй сторінці у “Фейсбуці” з посиланням на росЗМІ написав журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, 17 березня газета “Известия” опублікувала інформацію про створення нової 8-ї загальновійськової армії для дій на “українському напрямку”. Вона буде розгорнута безпосередньо на кордоні з окупованим Донбасом і створюватиме йому постійну загрозу.

У повідомленні “Известий” ідеться:
“У Південному військовому окрузі з’явиться 8-ма загальновійськова армія (ЗА). Штаб «вісімки» планується розгорнути в Новочеркаську, а частини і підрозділи нового об’єднання будуть дислокуватися в Ростовській і Волгоградській областях.
8-ма армія – спадкоємиця легендарного 8-го гвардійського армійського корпусу, яким командував генерал-майор Лев Рохлін. На думку експертів, нова армія стане найважливішим елементом забезпечення безпеки Росії на південно-східному стратегічному напрямку.
Як розповіли «Известиям» в Південному військовому окрузі, формування армії вже почалося. Планується, що перший етап буде завершено в червні 2017 року. В ході нього буде створено сам штаб «вісімки», а також бригада управління. Вона забезпечить командування армією зв’язком з частинами, підрозділами та з’єднаннями.
Точна організаційно-штатна структура нового об’єднання поки невідома.Але імовірно до складу армії увійде знову сформована 150-та мотострілецька дивізія, яка також базується в Новочеркаську. Також 8-я ЗА, швидше за все, поповниться 20-ю гвардійською мотострілецькою бригадою з Волгограда”.

Як відомо, раніше управління війною в Україні здійснювалося безпосередньо через структури штабу Південного військового округу.

20-та армія розгорнута проти України у складі Західного військового округу і створює безпосередню загрозу Харківської області.

“Судячи з усього, тепер оперативне управління 1-м і 2-м армійським корпусами окупаційних військ на Донбасі буде передано саме штабу 8-ї армії, а 150-та дивізія стане оперативним резервом та базою цих армійських корпусів на випадок вторгнення в Україну. Таким чином, РФ створила постійні армійські штаби для відпрацювання сценарію й управління військами”, – зазначив журналіст.

Бутусов нагадав, що з 14 по 20 вересня біля кордонів України Росія планує провести військові навчання “Захід-2017”, в рамках яких у Західний військовий округ будуть перекинуті з’єднання і частини з різних частин РФ. Це будуть найбільші військові маневри ЗС РФ 2017-го року.

“Безсумнівно, що ці загрозливі дії викличуть зростання напруженості біля кордонів з Україною та підвищення боєздатності української системи безпеки і оборони, насамперед на харківському й чернігівському напрямках”, – заявив експерт.

Читайте також:
Український генерал застерігає про підготовку навчань 500-тисячної армади
ЗС Росії біля кордонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна