“На гачку”. Голова ПАРЄ Аграмунт прилетів до Сирії на російському літаку із забаненими депутатами Держдуми

 

Росія тримає “на гачку” президента ПАРЄ Педро Аграмунта, що виявилося зокрема у його візиті до Сирії на російському літаку разом із депутатами Держдуми РФ, проти яких діють європейські санкції.
Про це 21 березня написала у “Фейсбуці” перша заступниця голови Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ й ТКГ Ірина Геращенко.

“В ЗМІ з’явилася інформація, що в Дамаск прибула делегація Держдуми – російські депутати, проти яких діють європейські візові санкції за війну проти України. Очолює цю делегацію, яка чомусь називається “делегацією членів ПАРЄ”… президент ПАРЄ Педро Аграмунт. Зверніть увагу на фото – делегація прибула на російському літаку. В повідомленнях йдеться, що делегація зустрінеться з владою Сирії, тобто обнімуться росіяни і представники режиму Асада, і ті, й інші причетні до вбивств десятків тисяч дітей та жінок, до знищення Алеппо. На якому гачку треба тримати європейського політика, аби він так діяв?” – зазначила Геращенко.

Вона дала посилання на офіційний сайт ПАРЄ, на якокому “жодного слова про візит президента Аграмунта в Сирію”.

“Вважаю, що сьогодні ж украінська делегація має направити листа до ПАРЄ з вимогою дати роз’яснення про статус цього візиту, тим більше, що російські депутати не є членами ПАРЄ, бо Асамблея не підтверджувала їх повноваження. Отже, це був приватний візит Аграмунта з його російськими друзями? Маємо отримати офіційну відповідь ПАРЄ”, – заявила Ірина Геращенко.

Віце-спікер також поширила новину російського “Першого каналу” про те, що до Сирії прибули депутати російської Держдуми разом із “представниками ПАРЄ”.

“Це перший візит західних політиків такого високого рівня. Очолює делегацію голова ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт. Разом з ним прилетіли депутати з Чехії, Бельгії, Сербії та Італії”, – ідеться в повідомленні російського каналу.

“Разом із парламентаріями Ради Європи – депутати Держдуми. Саме вони організували цей візит, незважаючи на те, що наша країна (РФ) позбавлена ​​в ПАРЄ права голосу і не беруть участі в сесіях Європарламенту”, – наголошує “Перший канал”.

Наводиться цитата голови комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Леоніда Слуцького: “Росія не пішла з ПАРЄ, і кращий тому показник то, що сьогодні разом з нами тут, в Сирії, голова Парламентської Асамблеї. Парламентську Асамблею Ради Європи повільно, але вірно заповнює здоровий глузд по відношенню того, що відбувається до Росії, до ролі Росії в Європі, ролі Росії в протистоянні міжнародному тероризму тут, на території Сирії, і саме тому наші колеги тут”.

Як відомо, російська делегація позбавлена голосу в ПАРЄ через окупацію й анексію Криму з весни 2014 року. У 2017 році Росія не змогла повернутись до Асамблеї.

Іспанець Педро Аграмунт, обраний президентом ПАРЄ на початку 2016 року, неодноразово був обвинувачений в проросійських настроях. Українська делегація намагалася ініціювати його відставку, але безрезультатно.

Читайте також:
ПАРЄ переобрала головою Аграмунта. Він хоче повернути в Асамблею росіян

Ар’єв: Росія ще й висувала умови свого повернення в ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна