Екс-голова Укрспецекспорту у Британії вийшов під заставу й кепкує над Луценком. ФОТО

Затриманий 15 березня у Лондоні екс-керівник “Укрспецекспорту” Сергій Бондарчук випущений під заставу, що передбачено британськими законами. Про це у коментарі каналу “Еспресо TV” 17 березня повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін.

За його словами, Бондарчук має можливість вільно пересуватися Лондоном, не покидаючи його межі.

Про те, яку суму застави вніс Бондарчук, у ГПУ не знають та з’ясовують цю інформацію у британських колег.

ОНОВЛЕНО. “Застава склала 75 тисяч фунтів стерлінгів. Її було внесено Бондарчуком”, – розповіла журналістам прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

У свою чергу Бондарчук розмістив пост у “Фейсбуці”, кепкуючи над генпрокурором Юрієм Луценком, який заявив про арешт українського підприємця британськими правоохоронцями.

“Юрію Вітальовичу, вибачте, що вітаю Вас простою водою, просто я не вживаю міцних алкогольних напоїв, зараз у нас у тюрьмі час обіду.
Мабуть, Ви також вже міцно поснідали та пообідали, але на всяк випадок і Вам смачного!” – так Сергій Бондарчук підписав фото з кафе зі склянкою в руках. На знімку він тримає газету, датовану 17 березня.

Як повідомляла “Новинарня“, Сергій Бондарчук у травні минулого року заявив, що очікує рішення про отримання політичного притулку в Об’єднаному Королівстві.

Раніше, 29 січня 2015 року, проти керівництва “Укрспецекспорту” було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Головна військова прокуратура повідомила Бондарчуку про підозру в заволодінні коштами “Укрспецекспорту” на суму понад 7 млн. доларів.
Згодом Інтерпол оголосив екс-голову “Укрспецекспорту” у розшук.

Бондарчук – екс-офіцер СБУ, бізнесмен, політик, колишній народний депутат України IV скликання (2002-2005).
У 2002 році він був серед тих депутатів, хто одним із перших перейшов із фракції “Наша Україна” на бік прокучмівської більшості.

За часів президентства Віктора Ющенка Бондарчук повернувся до його кола і в 2005-2010 роках був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”. У 2010 році отримав від Ющенка звання Герой України – за поставки озброєнь до Грузії.

У 2010-2013 роках Бондарчук був головою політради партії “Наша Україна”, однак знову розсварився із Ющенком та залишив керівництво й лави цієї політичної сили.

Повідомляючи про арешт Бондарчука в Британії, генпрокурор Юрій Луценко 17 березня повідомив: “Лондон перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених втікачів. В результаті злагодженої взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був взятий під арешт ще один «герой» України – екс-керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна