У Лондоні затримали екс-керівника Укрспецекспорту, – Луценко

 

У Лондоні два дні тому затримали екс-керівника державної компанії «Укрспецекспорт» Сергія Бондарчука. Про це на своїй сторінці в соцмережі 17 березня повідомив генеральний прокурор генпрокурор Юрій Луценко.

“Лондон перестає бути «тихою гаванню» для високопоставлених втікачів. В результаті злагодженої взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні був взятий під арешт ще один «герой» України – екс-керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук”, – написав Луценко.

Він також зазначив, що рішення у справі видачі Бондарчука найближчим часом має поставити Королівський суд. Дату судового засідання з цього приводу має бути визначено 24 березня.

“Генпрокуратура озброїла британських партнерів переконливими аргументами для забезпечення видачі правопорушника. Мій візит в Лондон у листопаді 2016 року не був марним”, – резюмував Юрій Луценко.

Як повідомляла “Новинарня“, Сергій Бондарчук у травні минулого року заявив, що очікує рішення про отримання політичного притулку в Об’єднаному Королівстві.

Раніше, 29 січня 2015 року, проти керівництва “Укрспецекспорту” було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Головна військова прокуратура повідомила Бондарчуку про підозру в заволодінні коштами “Укрспецекспорту” на суму понад 7 млн. доларів.
Згодом Інтерпол оголосив екс-голову “Укрспецекспорту” у розшук.

Бондарчук – екс-офіцер СБУ, бізнесмен, політик, колишній народний депутат України IV скликання (2002-2005).
У 2002 році він був серед тих депутатів, хто одним із перших перейшов із фракції “Наша Україна” на бік прокучмівської більшості.

За часів президентства Віктора Ющенка Бондарчук повернувся до його кола і в 2005-2010 роках був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”. У 2010 році отримав від Ющенка звання Герой України – за поставки озброєнь до Грузії.

У 2010-2013 роках Бондарчук був головою політради партії “Наша Україна”, однак знову розсварився із Ющенком та залишив керівництво й лави цієї політичної сили.

У 2013 році перед Євромайданом Бондарчук був координатором робочої групи Національного круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього” та ініціатором кампанії “Єврореферендум”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна