МЗС Франції закликало Київ зняти торгову блокаду ОРДЛО

 

Міністерство закордонних справ Франції виступило із закликом до української влади вжити зусиль задля зняття блокади вантажних перевезень через лінію розмежування з ОРДЛО. Про це йдеться у повідомленні на сайті французького МЗС.

“Франція дуже стурбована рішенням українського уряду від 15 березня запровадити тимчасову блокаду перевезення товарів на Схід країни”, – йдеться у повідомленні.

“Ми закликаємо українську владу продовжувати зусилля з метою зняття блокади залізничних шляхів, що ведуть до лінії розмежування”, – наголосили в МЗС Франції.

У відомстві закликали російську і українську владу зосередити зусилля на виконанні Мінських угод.

Нагадаємо, Рада нацбезпеки на засіданні 15 березня прийняла рішення про тимчасову заборону переміщення товарів через лінію розмежування в зоні АТО до повернення бойовиками під юрисдикцію України захоплених підприємств.
Свої пояснення з цього приводу дав президент Петро Порошенко.

Читайте також:
Посол ЄС здивований рішенням Радбезу щодо торгівельної блокади ОРДЛО

Наступна стадія “блокадного” конфлікту – відносини з Росією. АНАЛІЗ І ПРОГНОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна