Посол ЄС здивований рішенням Радбезу щодо торгівельної блокади ОРДЛО

 

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі заявив, що рішення Радбезу України про припинення вантажообігу з ОРДЛО суперечить попередній політиці українського уряду, яку розділяли в ЄС. Як повідомляє “Європейська правда“, про це посол ЄС заявив у четвер, 16 березня.

“Досі українська влада у відношенні до території Донбасу використовувала інклюзивний підхід при одночасній боротьбі із контрабандою. Інклюзивний підхід забезпечував вирішення гуманітарних проблем населення Донбасу, а також сприяв економічній ситуації на Донбасі. Такий підхід було повністю підтримано нами, і тому вчорашнє рішення РНБО нас здивувало”, – сказав Мінгареллі.

“Однак для формулювання остаточної позиції ми маємо отримати пояснення від української влади на багато питань”, – зазначив він.

Водночас посол ЄС визнає, що політико-економічна ситуація на Донбасі змінилася.

“Ми усвідомлюємо, що протягом останніх днів відбулися події, внаслідок чого нинішня ситуація виглядає інакше, ніж було кілька тижнів тому. Зокрема мова йде про захоплення так званими сепаратистами українських підприємств. Ми розуміємо, що це змінило ситуацію, яка вимагає реакції українського уряду”, – сказав Мінгареллі.

Читайте також:
“Блокада торгівлі з ОРДЛО” знищила Україну на Донбасі, – Порошенко

Наступна стадія “блокадного” конфлікту – відносини з Росією. АНАЛІЗ І ПРОГНОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна