Україна вперше відзначає День добровольця

14 березня в Україні вперше відзначають День українського добровольця.
Як повідомляла “Новинарня“, підставою для цього стало рішення Верховної Ради від 17 січня.

У пояснювальній записці до законопроекту було сказано: “14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців “Самооборони Майдану” прибули на полігон в Нові Петрівці Київської області (…) для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях… Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону”.

На початку ранкового засідання парламенту голова Верховної Ради Андрій Парубій, вітаючи зі святом, нагадав, що весною і влітку 2014 року добровольчі батальйони врятували незалежність України.
“Добровольчі батальйони зірвали плани агресора. Добровольці стали основою для відродження Збройних сил України”, – наголосив Парубій, який був керівником “Самооборони Майдану” та одним з авторів законопроекту про День добровольця.

Парубій також сказав, що багато добровольців з різних батальйонів присутні у сесійні залі ВР.
Народні депутати привітали своїх колег оплесками. Вони вийшли до трибуни; від добровольців-депутатів виступив Андрій Тетерук із “Народного фронту”, вбраний у парадну поліцейську форму – учасник АТО, командир добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення “Миротворець” ГУ МВС України в Київській області.

Окремий допис Дню українського добровольця присвятив прес-центр штабу АТО.

“День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, котрі свідомо, за покликом серця в скрутний для своєї держави час стали на захист її суверенітету та територіальної цілісності.
З перших днів збройного опору загарбникам, пліч-о-пліч з силовими структурами держави стояли добровольчі батальйони, і ворога було зупинено.
Сьогодні більшість добровольців уже в одностроях українського війська продовжують боронити рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою та героїчними вчинками вони вкотре доводять, що не можливо здолати тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.
У цей день ми бажаємо вам здоров’я, життєвого благополуччя, витримки у складних ситуаціях, мудрих рішень та нових звершень.
Перемога буде за нами. Слава Україні!” – йдеться в повідомленні.

Штаб підготував відео, в якому показані яскраві приклади самовідданості воїнів-добровольців.

Із привітанням виступив також міністр оборони Степан Полторак.

“Українські добровольці – сильні духом, добре вмотивовані і патріотичні захисники. На них можна впевнено розраховувати на всіх найскладніших ділянках передової.
Ви неодноразово доводили свою вірність Україні в боях за цілісність держави, а ваша хоробрість і стійкість змушували окупантів відступати назад.
Майбутні покоління українців рівнятимуться саме на вас і на ваші подвиги”, – заявив він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна