Бойовики збільшили кількість обстрілів, у ЗСУ є один загиблий

 

За минулу добу, 13 березня, в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано загалом 97 обстрілів з боку бойовиків. Один військовослужбовець ЗСУ загинув, четверо поранені, ще чотирьох травмовано.

Як повідомляє у своєму зведенні прес-центр штабу АТО, у другій половині дня бойовики збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ, в тому числі з використанням важкого озброєння.

Так, на Маріупольському напрямку зі 122 мм артсистем вони обстріляли опорні пункти в районі Павлополя. По укріпленнях поруч Широкиного, Гнутового, Водяного та Чермалика окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Під Мар’їнкою бив 82 мм міномет.

На Донецькому напрямку не припинялись обстріли опорних пунктів біля Опитного, Авдіївки, Зайцевого, Новгородського та Світлодарська з кулеметів великого калібру, гранатометів та мінометів калібру 82 мм. Біля Авдіївки та шахти Бутівка ще й бив танк та 120 мм міномети. В районі Верхньоторецького та тієї ж шахти Бутівки до обстрілів долучили міномети 120 калібру. Піски потрапили під вогонь гранатометів та кулеметів, а Камянка – 82 мм мінометів. Складною була обстановка під Луганським, де вівся вогонь з гранатометів і мінометів, а згодом ще й з 152 мм артустановок.

На Луганському напрямку російські окупанти обстрілювали позиції сил АТО біля Кримського та Попасної з гранатометів різних систем, а згодом долучили міномети калібру 82 та 120 мм. З автоматичних гранатометів бойовики гатили в районі Трьохізбенки, поблизу Новоолександрівки – зі стрілецької зброї та СПГ, а Станиці Луганської – зі стрілецької зброї.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано загалом 82 обстріли.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна