Бойовики б’ють по позиціях ЗСУ з важкої зброї й “Градів”

 

За минулу добу, 12 березня, російсько-терористичні війська 82 рази обстріляли позиції Збройних Сил України в зоні проведення АТО. Поранення отримали 5 українських військовослужбовців.

Про це повідомляє у своєму зведенні прес-центр штабу АТО.

Як наголошують у штабі, всупереч наявним домовленостям, окупанти й далі обстрілюють укріплення українських захисників зі зброї калібром більше 100 мм.

Так, на Маріупольському напрямку з мінометів калібру 120 мм бойовики вели вогонь по позиціях неподалік Широкиного, Новотроїцького, Мар’їнки та Красногорівки. Окрім того, по Широкиному бив танк.
З 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та гранатометів російські найманці обстрілювали Гнутове, з БМП, СПГ – Водяне, а по Павлополю та Чермалику вели вогонь з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

На Донецькому напрямку неспокійно було в Авдіївці, де ворог використовував, окрім стрілецького озброєння, кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем ще й міномети та танки. А близько 19.00 до обстрілів долучили ще і РСЗВ БМ – 21 “Град”.
Опорні пунктах сил АТО поруч Невельського, Верхньоторецького, Зайцевого, Опитного та Кам’янки окупанти обстріляли з мінометів калібру 82 мм. А по захисниках шахти Бутівка – з БМП та СПГ. 120 мм міномети били по Луганському.

На Луганському напрямку російські окупанти з великокаліберних кулеметів та гранатометів обстріляли позиції поруч Валуйського, Новоолександрівки та Новозванівки, а зі 120 мм мінометів – укріплення в районі Кримського.

Як повідомляла “Новинарня“, напередодні в зоні проведення АТО було зафіксовано загалом 75 обстрілів з боку бойовиків, загинуло двоє українських бійців.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна