Затриманий ще один начальник військового полігону – “продавець” лісу, тепер на Закарпатті

 

Співробітники прокуратури Управління захисту економіки Нацполіції Закарпаття спільно з прокуратурою затримали на хабарі начальника Мукачівського військового полігону. Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу прокуратури області.

Як попередньо було встановлено досудовим розслідуванням, зазначені грошові кошти начальник полігону 128-ї окремої гірської піхотної бригади вимагав та одержав від закарпатця за відпуск із полігону лісопродукції без оплати їх вартості й товаротранспортних документів.

Для вчинення цього злочину капітан – начальник полігону – залучив іншого військовослужбовця, який виступав у ролі посередника та був затриманий при отриманні другого траншу (7 тис. грн. хабара) із загальної суми – 8 тис. грн.

Дії посадової особи-військового у кримінальному провадженні кваліфікуються за ч. 3 ст. 368 КК України – “одержання неправомірної вигоди посадовою особою”.
Санкція зазначеної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання про затримання капітана в порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також:
На Волині попався хабарник з військового полігону,
який “продавав” вирубку лісу

На Житомирщині керівництво військової частини
крало й продавало пальне з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна