Україна передасть суду в Гаазі все своє листування з Росією після початку війни

 

Міністерство закордонних справ України передасть у Міжнародний суд ООН усі дипломатичні ноти, надіслані російській стороні після початку агресії РФ.

Про відповідне рішення МЗС повідомив e виступі в Гаазі один з адвокатів української сторони, американський юрист Давід Зіонц, інформує “Українська правда“.

За його словами, українська сторона вирішила передати це листування, яке не є публічним, через неправдиві звинувачення російської сторони в тому, що Україна нібито не надавала РФ конкретних претензій.

“Пан Рогачов (представник РФ) каже, що Україна не надавала Росії конкретні випадки порушень. Він каже, що кожен документ містив лише загальні речі. Однак він не надав суду всі без винятку документи дипломатичного листування”, – наголосив Зіонц.

“Ми не мали наміру завалювати суд такою кількістю документів. Але у відповідь на звинувачення, ми сьогодні передаємо суду всі інші ноти”, – повідомив він.

У Міжнародному суді ООН у Гаазі сьогодні, 8 березня, – третій день публічних слухань за позовом України до Росії.

У цей день свої аргументи вже вдруге після 6 березня наводитиме українська сторона. Як повідомляла “Новинарня“, напередодні, 7 березня (другий день процесу), в суді виступали представники Росії.

Голова української делегації, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль зазначила, що українська сторона має відповідь щодо кожної позиції по фактах, викладених вчора росіянами.

“Аргументи російської сторони, викладені вчора, є достатньо добре підготовленими, хоч і будуються на хворобливій логіці.  Видима частина – факти. Ваша реакція на вчорашні виступи РФ є красномовною – РФ і далі намагається триматися власної картини світу, яку сприймають дедалі менше людей”, – написала Зеркаль у “Фейсбуці“.

“Радники РФ виявились винахідливими юридичними гімнастами – аби представити цілісну позицію вони використали усі можливі й неможливі зачіпки, які подеколи суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд в світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно нищити людей. Це не так. І ми досить аргументовано це доведемо”, – додала Зеркаль.

Читайте також:

Росія в Гаазі: “повстанці Донбасу” знайшли зброю в шахтах, а цивільний літак із “Бука” збивати не збиралися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна