Бойовики “ДНР” влаштовують Україні власну блокаду, – перехоплення СБУ

 

Бойовики “ДНР” готують власну “блокаду”, зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Україні. Про це свідчать телефонні переговори ватажка “ДНР” Олександра Захарченка, запис яких оприлюднила СБУ у вівторок, 28 лютого.

У ході перехоплної розмови Захарченко обговорює блокаду із Дмитром Трапезниковим, із так званим “начальником управління внутрішньої та зовнішньої політики адміністрації глави ДНР”.

“Переговори засвідчують, що верхівка терористичної організації “ДНР” насправді зацікавлена в цій блокаді, і доводять штучність відповідних “ультиматумів” українській владі”, – сказано в повідомленні СБУ.

“Насправді нам все одно, яку блокаду роблять вони. Тепер ми будемо робити блокаду Україні. Тепер ми вже не будемо їм віддавати вугілля, ніх*ера, все”, – каже Захарченко.

“Бойовики планують, за вказівкою російських кураторів, використати цю ситуацію для т.зв. “націоналізації” підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях. Саме ці наміри були оголошені у заяві, яку вони обговорювали у перехопленій розмові”, – зазначають в СБУ.

Як відомо, 27 лютого ватажки “ДНР” і “ЛНР” пригрозили припинити поставки вугілля та ввести тимчасові адміністрації на підприємствах української юрисдикції, якщо з боку України не буде припинено залізничну блокаду.
Того ж дня в “ЛНР” прийняли рішення щодо “нацоналізації” трьох підприємств Ріната Ахметова.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна