СБУ в Одесі вилучила тонни провокаційних газет, де Порошенка з’єднали з мером Трухановим

 

Організовану групу провокаторів, які готували в Одесі низку пропагандистських акцій, викрила Служба безпеки України.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, “для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні зловмисники планували поширити провокаційну друковану продукцію, спрямовану на маніпулювання громадською думкою та дискредитацію вищого керівництва держави”.

“22 лютого в Одесі співробітники СБУ вилучили дві з половиною тонни фейкових газет, дуже схожих на офіційне видання однієї з політичних партій, представлених у парламенті. Фальшивка містила вихідні дані та тираж, що відповідають справжньому друкованому виданню”, – сказано в повідомленні.

Як встановили оперативники, вантаж був доставлений до Одеси з Києва.

“Головні виконавці акції (громадянка України – мешканка столиці та громадянин Росії – мешканець Одеси) мали отримати за свою роботу 18 тисяч гривень.
Вони вже встигли підібрати 30 розповсюджувачів фейкового видання та орендували приміщення для зберігання газет”, – зазначають в СБУ.

 

У спецслужбі зазначають, що це робилося “за завданням російських кураторів”, період – “під час вшанування пам’яті героїв Небесної сотні”.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Водночас, як повідомляє одеський сайт “Думська” (близький до нардепа з БПП Олексія Гончаренка), виявлена ​​СБУ друкована продукція копіює газету Блоку Петра Порошенка “Солідарність”.

“На першій шпальті зображені Порошенко, Гройсман, Парубій і Турчинов, які розхвалюють мера Одеси Геннадія Труханова. Також там є колаж, де міський голова поміщений на постамент Дюка. Під ним стоять лідери бойовиків Захарченко, Плотницкий і покійні Гіві з Моторолою, а також українські діячі Турчинов і Ярош. Вище напис “Одеса дарує мир”, – інформує “Думська“.

Читайте також:
Мер Одеси Труханов принаймні з 2002 року є громадянином Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна