Викрадення нардепа Гончаренка було інсценуванням. Йому хотіли помститися “сепари”. ОНОВЛЕНО

 

Служба безпеки України затримала людей, які планували викрадення і заподіяння серйозних травм народному депутату Олексієві Гончаренку.
Про це стало відомо під час спільного брифінгу вдень 23 лютого начальника УСБУ в Одеській області Сергія Батракова та обласного прокурора Олега Жученка.

За їх словами, нардеп від БПП Гончаренко перебуває “в безпечному місці”.

Після 16:00 він уже розповідав про подію в прямому ефірі каналу “Еспресо”.
За словами Олексія Гончаренка, він брав участь у спецоперації українських силовиків, яка планувалася кілька місяців. Його викрадення в Одесі було інсценоване.

Як розповів Батраков, спецслужба відпрацьовувала групу людей, які поширювали антиукраїнську літературу. Документуючи їх дії, оперативники перехопили листування осіб, які готували викрадення політика, інформує видання “Думська”, близьке до Гончаренка.

Олександр Кушнарьов

Замовник та організатор планованого злочину, за висновком СБУ, – депутат Лиманського райради Одеської області від “Опозиційного блоку”, підприємець Олександр Кушнарьов, чий син, бойовик проросійської “Одеської дружини” Геннадій Кушнарьов, загинув у Будинку профспілок 2 травня 2014 року.

“У людини (Кушнарьова) є мотив. Він є як замовником викрадення, так і особисто виконавцем цього злочину. Завдяки злагодженій та завчасній роботі Служба безпеки та слідчі прокуратури не довели до скоєння цього злочину”, – повідомив прокурор Жученко.

Вбивати Гончаренка зловмисники не планували. Члена Блоку Порошенка повинні були осліпити, обливши кислотою, і перебити колінні чашечки.

“Ситуація була така. Між собою група осіб обговорювала план викрадення і нанесення тілесних ушкоджень. Але оскільки вони боялися самі його викрасти і не мають таких фахових навичок, щоб таємно викрасти, вони почали підшукувати для цього виконавців саме викрадення і доставки. Документуючи кримінальне провадження щодо розпалювання національної ворожнечі, цей факт став відомий нам. Звичайно, професійні працівники, правоохоронці були доставлені в те місце, де знайшлися нібито виконавці виключно викрадення. Але виконавцями нанесення тяжких тілесних ушкоджень були ті ж замовники”, – пояснив Олег Жученко.

Відтак сьогодні СБУ провела спецоперацію, в результаті якої були затримані сам Кушнарьов і його спільники. Вони мали молоток та інші докази планованої розправи на Гончаренком – колишнім активним членом Партії регіонів в Одесі.

Олексій Гончаренко в коментарі на “Еспресо” додав, що дата 23 лютого була обрана навмисно, а в зловмиснків вилучили кислоту та знаряддя, яким планували його побити.




“Дезінформація про викрадення Олексія Гончаренка була поширена «Думській» на прохання правоохоронців. Ми приносимо свої вибачення читачам”, – поінформувало видання.

ОНОВЛЕНО. “Думська” оприлюднила відео, на якому чоловік, схожий на депутата Лиманської райради Кушнарьова, обговорює підготовку замаху на нардепа Гончаренка.

Відео знято в кабінеті. За столом сидять кілька людей, при цьому в кадр повністю потрапляє тільки чоловік, схожий на Кушнарьова. Звертаючись до двох співрозмовників за столом, він каже: “Від того, що я йому зроблю, ще ніхто не вмирав. Він буде сліпий і кульгавий”.

“Думська” повідомляє, що відео їм передали джерела в СБУ.

Як передавала “Новинарня“, про викрадення заступника голови франції БПП у Верховній Раді стало відомо в обід 23 лютого. Голова фракції БПП Ігор Гринів та спікер ВР Андрій Парубій заявили про потребу створити штаб із розшуку Гончаренка.

Це не перше інсценування силовиків:
Одеський адвокат живий. Поліція знов інсценувала вбивство,
щоб взяти крутого замовника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.