Нижня палата в Нідерландах підтвердила Асоціацію з Україною. ОНОВЛЕНО

 

Нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Голосування відбулося в четвер, 23 лютого, ввечері, повідомляє “Європейська правда“.

За ратифікацію Угоди проголосувало 89 зі 150 депутатів палати. 55 були проти.

На відміну від інших питань порядку денного, голосування з українського питання відбувалося за особливою процедурою – кожен з депутатів мав відповісти, чи підтримує він ратифікацію, після чого відбувся підрахунок голосів.

Голосування відбулося в останній можливий день – із п’ятниці Палата представників припиняє роботу на період до завершення виборів і відновить засідання вже в новому складі.

Це голосування не є кінцевим кроком ратифікації. Для завершення процедури має проголосувати верхня палата – Сенат, після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королю і надсилаються в Брюссель.

Наразі в Сенаті є більшість голосів за Угоду про асоціацію з Україною, і на весняних виборах його склад не буде змінюватися.

ОНОВЛЕНО. Водночас, у четвер у нижній палаті розглядали проект, внесений противником України Гаррі ван Боммелем, який пропонував зобов’язати Україну підписати додатковий документ до Угоди про асоціацію.
Голосування відбулося в спрощеній формі, за фракціями. Оскільки необхідної кількості голосів фракції не було, то документ відхилили, інформує “ЄП”.

У пропозиції ван Боммеля йшлося про необхідність юридичного прийняття “заяви обов’язкового характеру”, яка повинна стати відповіддю на результати референдуму, коли 61% виборців були проти угоди про асоціацію.

Як відомо, домовленість щодо ратифікації асоціації, яка була досягнута минулого року, оформлена у вигляді “рішення глав держав та урядів членів ЄС”.
В рішенні описані шість пунктів, присвячених Угоді про асоціацію. Водночас вони не змінюють угоду, а лише підтверджують ті норми, які вже є в її тексті.

Як повідомляла “Новинарня“, затвердження Угоди про асоціацію з ЄС загальмувало після того, як у квітні 2016 року більшість виборців у Нідерландах проголосували проти асоціації.

Читайте також:
Нідерландський референдум: виклики для України та ЄС

Уряд Нідерландів схвалив проект для ратифікації
асоціації України і ЄС

У Голландії знайдуть алгоритм, як обійти результати референдуму про асоціацію, – Порошенко

У Нідерландах обурені прив’язкою Порошенком асоціації з ЄС до розслідування MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна