Євросоюз додатково виділяє 18 млн. євро для Донбасу. ВІДЕО

 

Комісар Європейського Союзу з питань гуманітарної допомоги та кризового врегулювання Христос Стиліанідес заявив, що ЄС виділяє додатково 18 млн. євро для гуманітарної допомоги громадянам України з Донбасу.
Про це йдеться в повідомленні Представництва ЄС в Україні.

Пан Стиліанідес 20-21 лютого перебуває з візитом в Україні.

У понеділок єврокомісар відвідав Бахмут на Донеччині, де взяв участь у відкритих уроках у рамках проектів “Навчання життєвим навичкам” і “Психосоціальна допомога”.

“Нещодавня ескалація насильства на сході України та її вплив на мирне населення викликає велику стурбованість. Перебуваючи сьогодні в Бахмуті, я хочу сказати людям: ви не на самоті. Усім нужденним по обидва боки лінії розмежування має бути надана допомога. Наш новий пакет допомоги дозволить гуманітарним партнерам на сході України задовольнити нагальні потреби населення, що стосуються лікування, притулку, води та поліпшення санітарних умов. Украй важливо, аби допомога швидко, безпечно та неупереджено надходила до усіх вразливих груп населення, постраждалих від конфлікту”, – підкреслив Христос Стиліанідес.

21 лютого Стиліанідес планує провести зустрічі з представниками української влади. Обговорення буде зосереджуватися на поточній ситуації на сході України та питаннях, яким чином ЄС може відповісти на потреби постраждалого населення.

Це четвертий візит єврокомісара в Україну з початку кризи на Сході.

“Від 2014 року ЄС разом з коштами, наданими безпосередньо країнами-членами, загалом виділив понад 399 млн. євро гуманітарної допомоги і допомоги на якнайшвидше відновлення для постраждалих від конфлікту на Сході України”, – інформує представництво.

Читайте також:
Депутатка Європарламенту Гармс задокументувала злочини РФ в Авдіївці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна