Порошенко на РНБО: більше атомних потуг і вугілля групи “Г”

 

Під час засідання Ради нацбезпеки й оборони з приводу проблем енергозабезпечення президент Петро Порошенко повідомив, що Україна збільшила частку атомної енергетики в загальному енергобалансі країни, та наголосив на потребі переводити ТЕС на вугілля газової групи, яке видобувається не в ОРДЛО.
Про це інформує “Новинарня” з посиланням на прес-службу Банкової.

“Мені приємно повідомити, що ми різко збільшили долю атомної енергетики в загальному енергетичному балансі. Було 47%, зараз стрімко наближається до 60%. А це мільйони тон вугілля, якого більше не потребує Україна”, – цитує Порошенка прес-служба.

Президент висловив впевненість, що ці кроки дозволяють вийти на бажаний результат.

Він також привітав факт розробки проектів модернізації генеруючих потужностей, які використовують антрацитове вугілля, та переведення їх на використання вугілля газової групи.

“Мова йде про суттєве збільшення коефіцієнту корисної дії і забезпечення, щоб вони працювали на будь-яких видах пального. Незважаючи на те, що на це потрібно два-три роки, ця робота має розпочатися негайно і вже”, – сказав Петро Порошенко.

За його словами, засідання Радбезу також присвячено “аналізу та контролю виконання цілої низки заходів, які пов’язані з рішеннями РНБО, що приймалися в 2014-2016 роках”.

Крім того, президент повідомив про свої домовленості з польськими та китайськими партнерами щодо модернізації українських енергогенеруючих компаній.

“Ми про це говорили з моїми польськими колегами щодо можливості залучення кредитних ресурсів, і під час моєї нещодавньої зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, щоб переорієнтувати китайське кредитування. Для цього є всі необхідні позиції”, – зазначив Порошенко.

Читайте також:
Порошенко прокоментував торговельну блокаду ОРДЛО:
“Це не торгівля, а співпраця з нашими”

Як у 2014 році: через вугільну блокаду Кабмін оголосив
надзвичайні заходи в енергетиці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна