Ходаковський визнав, що Росія – спонсор “ДНР”

 

Угруповання “ДНР” робить все, що відповідає запитам Росії. Про це заявив екс-ватажок батальйону “Восток” Олександр Ходаковський в інтерв’ю російському виданню “Фонтанка”.

“Ми, на жаль, не суб’єкт, а об’єкт всіх політичних перипетій навколо нас. А ми в своїй зовнішній і внутрішній політиці робимо все, що відповідає запитам Росії. З простої причини: Росія – наш представник зовні, вона наш гарант”, – сказав Ходаковський.

При цьому він визнав, що грошова маса в “республіку” надходить із Росії.

“Якби не це, ми, напевно, шукали б можливість розробити власну валюту. Але це означало б нашу повну локалізацію на цій території. А так – рублі для нас надрукувала Росія”, – пояснив він.

Як відомо, Олександр Ходаковський – колабораціоніст, колишній командир спецпідрозділу СБУ “Альфа” в Донецькій області. Був головою “служби безпеки” “ДНР” у 2014 році та “секретарем ради безпеки ДНР” у 2014-2015 роках. Створив та очолював терористичне збройне формування “батальйон «Восток»”.
У липні 2015 року звільнений з “ради безпеки ДНР”. У ЗМІ пов’язали цю відставку з намаганням керівництва “ДНР” обмежити вплив олігарха Ріната Ахметова, креатурою якого є Ходаковський.

Читайте також:
Лише на зарплати й пенсії “ДНР/ЛНР” Росія шле понад 1 млрд. євро щороку.
Це більше бюджету Вірменії – розслідування Bild

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна