Українське радіо з Чонгара почало мовлення на Крим. КАРТА

 

“Українське радіо” і кримськотатарська радіостанція Meydan Radiosı (“Радіо Мейдан”) почали мовлення на територію окупованого Криму з недавно побудованої телерадіовежі в селі Чонгар Генічеського району Херсонської області.
Про це в четвер, 9 лютого, повідомила газета “Голос України“.

“Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка, збудована біля села Чонгар… На ній уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначено, в ефірі наразі тільки перший канал “Українського радіо” (100,7 FM).
“Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо “Мейдан” (101,4 FМ), “Крим Реалії” (105,9 FM) і “Херсон FM” (107,8 FM). Вартість проекту становила 4 мільйони гривень”, – повідомляє газета.

У зону впевненого прийому згаданих українських станцій відтепер потрапляють Генічеський і Новотроїцький район Херсонщини, міста Джанкой, Джанкойський і Красноперекопський райони АРК.

“Але “впіймати” передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі. Хоча патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити. Натомість у сільських районах півострова сигнал досить чіткий”, – зазначає журналіст Сергій Яновський.

Читайте також:
Окупанти в Криму не зможуть заглушити сигнал чонгарської телевежі, – Нацрада

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна