Поліція Донеччини з боєм витіснила з дороги блокувальників і Семенченка

 

Начальник ГУ Нацполіції Донецької області В’ячеслав Аброськін повідомив, що 6 лютого біля міста Часів Яр для розблокування дороги були задіяні сили поліції.

«Сьогодні близько 16-ї години поблизу міста Часів Яр невстановлені особи у балаклавах перекрили дорогу, заблокувавши проїзд автобусу з працівниками Курахівської ТЕС та іншому транспорту. Заблокували один зі шляхів, через який здійснюється життєзабезпечення регіону, рухаються аварійні служби», – написав Аброськін у “Фейсбуці”.

«Поліцейські діяли у межах компетенції, незважаючи на образи та погрози, що вигукували блокувальники. Дорога була розблокована», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

При цьому він заперечує звинувачення активістів щодо застосування поліцією сили.

«Одному із діячів, який найбільше скаржився та намагався вдарити мене по обличчю, бо, за його словами, в мене була зброя, я підставив праву щоку і показав, що насправді у мене немає зброї. Він моїм дозволом скористався. Потім я запропонував йому ліву щоку, але попередив, що втретє вже буде моя черга. Цей чоловік – мешканець Донецька. Думаю, що після цього нашого «спілкування» він заспокоїться», – зазначив начальник поліції Донеччини.

Раніше ветерани АТО – активіст «Штабу блокади торгівлі з окупантами» звинуватили поліцію у застосуванні проти них сили.

«При спробі затримати автобус з “тітушками”, які рухались у супроводі поліції у бік редуту на Бахмуті, сталось побиття ветеранів війни за незалежність спецназом донецької поліції під особистим командуванням начальника поліції Донецької області Аброськіна. Спецназ використовує гумові кийки і сльозогінний газ, зброя знята із запобіжників. При цьому всьому автобус з “тітушками” не був перевірений поліцією, натомість, поліція вивезла його і “тітушок” у невідомому напрямку», – йдеться у повідомленні.

На місці був присутній народний депутат Семен Семенченко, він опублікував відео з місця події.

На записі між Семенченком і Аброськіним виникла словесна перепалка. Семенченко був обурений, що його автомобіль заблокували силовики.

Також активісти оприлюднили відео, на якому видно, що під час розблокування дороги силовики застосовують сльозогінний газ та б’ють кийками деяких активістів.

 

Читайте також:
Нардеп Парасюк на блокаді залізниці в Бахмуті вдарив поліцейського

Як повідомляла “Новинарня“, 25 січня активісти й ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте із закликами про припинення торгівлі із незаконними збройними формуваннями. Вони заявили, що блокують рух через лінію розмежування 800 вагонів щодня.
Серед учасників блокади – нардепи Семен Семенченко, Павло Костенко, Тарас Пастух, Володимир Парасюк, екс-начштабу батальйону “Айдар” Валентин Лихоліт (Батя), чию справу розслідує ГПУ.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці.
Але організатори блокади заявили про намір її розширити й 30 січня підірвали колію.

Служба безпеки України в офіційній заяві засудила “популістські” дії політиків, які організували блокування руху залізничного транспорту з окремих районів Донбасу, та відкинула звинувачення в кришуванні торгівлі з окупантами.

Володимир Гройсман заявив, що отриманню вугілля з непідконтрольних територій на Донбасі на даний момент немає альтернативи.

2 лютого блокувальники встановили новий “редут” – “Запоріжжя” – на залізничному переїзді в Бахмуті Донецької області.

Голова облВЦА Павло Жебрівський почав домовлятися про розблокування дільниці, але безрезультатно.

Читайте також:
МінТОТ залучив до протидії залізничній блокаді Донбасу інших ветеранів АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна