Суд постановив арештувати керівника департаменту НБУ з можливістю застави

 

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід затриманому на хабарі голові департаменту Нацбанку України Сергію Шацькому. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Суд постановив арештувати Шацького з альтернативою внесення застави у розмірі 800 тис. гривень.

Його спільників, які виступали в ролі посередників, суд відправив під домашній арешт за місцем постійного проживання.

Як інформувала “Новинарня“, 3 лютого прокуратура затримала керівника департаменту платіжних систем НБУ та трьох його спільників за підозрою в отриманні хабара в сумі 25 тис. доларів.

“Зазначений керівник департаменту, діючи умисно, розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис. доларів США у два етапи за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи “Платисервіс”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

Затриманому посадовцеві НБУ повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у значному розмірі для себе, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди; його спільникам – посередництво в її отриманні).
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна