На хабарі затримали керівника департаменту Нацбанку України

Працівники управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури та управління “К”СБУ затримали директора департаменту Нацанку України та трьох його спільників, які виступали у ролі посередників. Про це в п’ятницю, 3 лютого, повідомляє прес-служба ГПУ.

“Зазначений керівник департаменту платіжних систем Національного банку, діючи умисно, розробив злочинну схему, спрямовану на вимагання та отримання через зазначених посередників від директора одного із товариств з обмеженою відповідальністю неправомірної вигоди на загальну суму 35 тис. доларів США у два етапи за реєстрацію в Нацбанку внутрішньодержавної платіжної системи “Платисервіс”, – йдеться у повідомленні ГПУ.

Керівник департаменту НБУ попався під час отримання останньої частини хабара- в сумі 25 тис. доларів.

Затриманому посадовцю НБУ повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України, а також його спільникам за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України (одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у особливо великому розмірі для себе, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, а його спільникам посередництво у її отриманні).
На даний час вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що один із затриманих посередників є громадянином Республіки Азербайджан, про що листом повідомлено посольство Азербайджану в Україні.

Читайте також:
Генінспекція ГПУ затримала прокурора-хабарника на Кіровоградщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна