Підсумок Дня Героїв Крут для ЗСУ: 5 загиблих, понад 10 поранених. ІМЕНА ПОЛЕГЛИХ

 

“На жаль, 5 наших військових загинуло, 9 – поранено і 4 травмовано” – такий загальний підсумок втрат ЗС України, вказаний у зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу, 29 січня 2017 року.
За минулу добу зафіксовано 56 обстрілів з боку бойовиків НЗФ, інформує “Новинарня” з посиланням на ранкове повідомлення штабу у “Фейсбуці”.

Серед загиблих – воїни  1-го механізованого батальйону 72 омбр ЗСУ (Біла Церква).

капітан Андрій Кизило. Фото з ФБ

ОНОВЛЕНО. У 72-й окремій механізованій бригаді назвали імена чотирьох полеглих воїнів свого формуваня: капітан Кизило Андрій Олександрович (02.05.1993 р.); молодший сержант Бальченко Володимир Іванович (04.01.1992 р.); солдат Оверченко Дмитро Олександрович (24.01.1989 р.); сержант Крижанський Володимир Олексійович (24.03.1982 р.)”

“Світла пам’ять ! Ми не забудемо вас, дорогі наші побратими! Вся Україна сумує з вами”, – сказано в повідомленні 72 омбр.

Це найбільші втрати Збройних сил України за день у 2017 році.
З 1 до 29 січня, за повідомленнями штабу, внаслідок бойових дій загинуло 10 військовослужбовців.

Соцмережі та ЗМІ сповіщають про співмірні або більші втрати з боку бойовиків “ДНР”. Зокрема, знищено відомого комбата терористів.

Повідомляється про те, що на “промці” “29 січня загинув командир 3-го батальйону 11 омсп (окремого мотострілецького полку “Восток”) Іван Андрійович Балакай, позивний “Грек”.

“Російсько-окупаційні війська продовжують обстріли з усього наявного в них озброєння по всій лінії зіткнення”, – сказано у зведенні.

На Маріупольському напрямку, використовуючи реактивні системи залпового вогню БМ-21 “Град”, окупанти випустили 20 снарядів у напрямку наших позицій в районі Талаківки. Застосовувавши реактивну систему “Град-П”, артилерію калібру 122 мм, міномети різних калібрів, гранатомети та стрілецьку зброю, загарбники вели вогонь по Водяному. 122-міліметрова артилерія обстрілювала й Лебединське. Також із мінометів різних калібрів ворог обстріляв Красногорівку, з гранатометів та стрілецької зброї – Гнутове, Павлопіль, Широкине, Красногорівку, Талаківку, по Широкиному вогонь вів БТР та БМП противника.

Як уже неодноразово повідомлялося в неділю, на Донецькому напрямку в районі Авдіївської промзони окупанти двічі намагалися штурмувати позиції сил АТО, але, зазнавши втрат, змушені були відступати. Протягом дня вони продовжили обстріли з мінометів різних калібрів по Верхньоторецькому, Авдіївці, Опитному, Луганському, Зайцевому та Кам’янці; танки вели вогонь по Новгородському та Пісках.

На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів та гранатометів обстрілювали Новоолександрівку, Троїцьке, Попасну, Новозванівку.

Як у свою чергу повідомив ввечері заступник керівника Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, “сьогодні (29 січня) о 04:40 ранку ми почали фіксувати порушення режиму припинення вогню в трикутнику Донецький аеропорт – Авдіївка – Ясинувата… Загалом сьогодні ми зафіксували більше 2260 порушень режиму припинення вогню [з обох боків]. В основному, вогонь здійснювався із заборонених видів озброєння”.
За його словами, бойові дії ввечері в неділю стали менш активними, передає “Громадське“.

За повідомленням 72 омбр, станом на ранок 30 січня бій триває, вночі його інтенсивність дещо зменшилась, зараз наростає знов. Отримавши підтримку від інших підрозділів бригади, в Авдіївці військовослужбовці мужньо тримаються на своїх позиціях, включаючи захоплені у ворога внаслідок рішучої контратаки. “Ми готові до будь-яких несподіванок як з боку ворога, так і в плані наших перспектив”, – кажуть бійці.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” при втечі застрелили російського офіцера, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна