Геращенко: Для Москви українські заручники – козир у торгах за зняття санкцій

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з питань врегулювання на Донбасі, учасник гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську

(FB)

Виконання Мінських угод було заблоковане Росією і маріонетковими “руководителями республик” – і тому, що РФ не збирається поки що виходити з Донбасу (але мета Москви – це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна), і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути більш лояльною. А ще Кремль чекає, що 2017 рік принесе більш лояльні уряди в низці європейських країн.

Саме тому з вересня 2016 року фактично заблоковано питання звільнення заручників. Для Москви це козир у торгах за зняття санкцій.

Мова йде і про політв’язнів в Російській Федерації, і про заручників на окупованих територіях.

Погано, що світ дозволяє Кремлю, який більше двох років незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу.

У цьому контексті дуже важлива солідарна позиція країн ЄС, вже висловлена лідерами Німеччини, Франції, Великої Британії – що санкції мають тривати до повного виконання Мінських угод, тобто до повернення Україною контролю над кордоном. А безпекові й гуманітарні питання мають бути першочерговими.

Читайте також:
Новий глава МЗС Німеччини: Зняття санкцій проти Росії
– лише після виконання “Мінська”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна