Екс-голова Європарламенту Шульц став кандидатом у канцлери ФРН

 

Колишній президент Європарламенту Мартін Шульц став єдиним кандидатом на посаду канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) на майбутніх виборах. Про це повідомляє Die Welt з посиланням на dpa.

Відповідне рішення було одноголосно ухвалене Радою партії в неділю, 29 січня.

“Про це агентство дізналося від учасників наради. Зігмар Габріель (голова СДПН, віднедавна – міністр закордонних справ ФРН), буде негайно відсторонений від роботи в центральному офісі партії”, – йдеться в повідомленні.

Відтак Шульц буде офіційно оголошений кандидатом на загальних партійних зборах, які відбудуться 19 березня в Берліні.

Факт обрання його кандидатом від СДПН на посаду канцлера Мартін Шульц підтвердив у своєму “Твіттері”.
“Божевільні відчуття: щойно мене обрали кандидатом від партії на посаду канцлера. Я вдячний та приймаю пропозицію”, – написав він.

Раніше “Новинарня” повідомляла: наприкінці минулого року Шульц оголосив, що залишає посаду президента Європарламенту, щоб балотуватися восени до Бундестагу і претендувати на посаду канцлера ФРН.

За даними соціологічного опитування, проведеного в січні на замовлення телеканалу ARD, Мартін Шульц і Ангела Меркель мають однаковий рівень підтримки серед німців.

У разі прямих виборів канцлера Шульц і Меркель отримали б по 41% голосів.

Порівняно з опитуванням минулого місяця, рейтинг Шульца зріс на 5%, в той час як Меркель втратила 2%.

Утім, слід зазначити, що голосування на виборах відбувається за партії й блоки, які потім формують коаліцію. Тож канцлера обирають депутати Бундестагу.

Дані цього ж опитування свідчать, що 64% німців позитивно сприйняли новину, що Шульц буде кандидатом в канцлери від СДПН. Лише 14% висловились категорично проти.

Як відомо, після виборів 2013 року в Німеччині сформована “велика” коаліція за участю переможця виборів ХДС/ХСС (цей блок висунув канцлера – Ангелу Меркель) та СДПН (друге місце, міністр закордонних справ).

Читайте також:
Стала відома дата виборів до Бундестагу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна