Націоналістку Заверуху випустили під заставу

 

Віта Заверуха, одна із затриманих в травні 2015 року за підозрою в нападі на АЗС і вбивстві двох міліціонерів, вийшла на свободу.
Як повідомив у “Фейсбуці” громадський активіст Євген Карась, заставу за Заверуху вніс бізнесмен Олексій Тамразов.

“Віта Заверуха сьогодні (24 січня) на волі завдяки піврічній активній кампанії С14, НЦП, інших десятків солідарних людей та благодійному внеску Олексія Тамразова”, – зазначив Карась, один із лідерів правої організації С14.

За словами адвоката Заверухи, сума застави склала 1,6 млн. гривень.

Останнім часом підсудна перебувала під домашнім арештом.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 4 травня 2015 року молоді люди в масках, погрожуючи зброєю, скоїли розбійний напад на автозаправну станцію. Зловмисники поранили співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.
Під час переслідування автомобіля, на якому зникли нападники, були вбиті двоє і поранено троє правоохоронців.
Один із нападників загинув, двом вдалося втекти, але згодом вони були затримані.

На сайті МВС такожоприлюднено відео, на якому один із затриманих заявив, що вони приїхали у столицю з метою влаштувати теракт; в тому числі він називає й ім’я ультраправої Заверухи (позивний “Вітамінка”, учасниця АТО, екс-боєць батальйону “Айдар”, відома ультраправими поглядами).

Натомість захист стверджує, що під час подій на АЗС Заверуха не перебувала в Києві.

1 жовтня 2016 року Апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід обвинуваченим у причетності до нападу і вбивства Вікторії Заверусі, Андрію Романюку, Євгену Кошелюку у вигляді 60 діб утримання під вартою. Під судом у цей день відбулися сутички; чотири людини, які вимагали звільнення Заверухи, були затримані.

23 листопада Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у вбивстві двох правоохоронців у 2015 році Заверусі, Романюку, Кошелюку та Миколі Мнишенку у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 6:00 на 60 днів, до 21 січня 2017 року.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна