Заверуху і Ко під тиском “вулиці” й депутатів суд відправив під домашній арешт

Солом’янський райсуд Києва обрав запобіжний захід підозрюваним у вбивстві двох правоохоронців у 2015 році – Вікторії Заверусі, Андрію Романюку, Євгену Кошелюку та Миколі Мнишенку – у вигляді домашнього арешту з 21:00 до 6:00 на 60 днів, до 21 січня 2017 року.

Як повідомляє прес-служба Апеляційного суду Києва, в приміщенні якого в середу, 23 листопада, відбулося підготовче засідання Солом’янського райсуду до розгляду відповідної кримінальної справи, для Заверухи, Романюка і Кошелюка це було продовження запобіжного заходу, тоді як для Мнишенка він був обраний вперше.

Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 26 грудня об 11:00.

“Нагадаємо, Заверуха, Романюк, Кошелюк, Ситников і Мнишенко підозрюються в скоєнні таких злочинів, як бандитизм, підготовка терористичного акту, замах на вбивство, посягання на життя співробітників правоохоронних органів, розбій, незаконне поводження зі зброєю, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність”, – зазначили в прес-службі суду.

Як повідомляє “Громадське” з посиланням на адвоката Завірухи Дмитра Біловчука, Заверуха з суду була направлена в лікарню на стаціонарне лікування, тому що не закінчила курс.

Крім того, адвокат розповів, що народні депутати фракції “Народний фронт” Юрій Тимошенко і Андрій Тетерук мають намір звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка щодо цієї справи.

Адвокат також розповів про інцидент під час засідання суду: Юрій Тимошенко прикував себе наручниками до Заверухи, заявивши, що не залишить приміщення суду без неї. За словами Біловчука, це був “акт відчаю”.

Раніше ввечері 23 листопада націоналістичні пікетники протестувальники заблокували будівлю Апеляційного суду, де розглядається справа Заверухиі Ко.

Нагадаємо, 4 травня 2015 року в Деснянському районі Києва під час переслідування автомобіля, на якому зникли нападники після пограбування АЗС, були вбиті двоє і поранено троє правоохоронців.
Один із нападників загинув, двом вдалося втекти, але згодом вони були затримані.

На сайті МВС також було оприлюднено відео, на якому один із затриманих заявив, що вони приїхали у столицю з метою влаштувати теракт; в тому числі він називає й ім’я ультраправої Заверухи (позивний “Вітамінка”, учасниця АТО, екс-боєць батальйону “Айдар”).

Натомість захист стверджує, що під час подій на АЗС Заверуха не перебувала в Києві.

1 жовтня закінчився термін запобіжного заходу для Віти Заверухи та ще двох підозрюваних. Їх відпустили, але потім знову затримали у залі суду.  Як зазначив нардеп Ігор Луценко, причина повторного затримання – у порушенні затриманими громадського порядку за гратами.
Того ж дня Апеляційний суд Києва залишив в силі запобіжний захід обвинуваченим у причетності до нападу і вбивства Заверусі, Романюку та Кошелюку у вигляді 60 діб утримання під вартою.
Під судом у цей день відбулися сутички, чотири людини були затримані, зазначає “Інтерфакс-Україна“.

Читайте також:
Під апеляційним судом Києва відбуваються сутички у “справі Заверухи”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна