Під апеляційним судом Києва відбуваються сутички у “справі Заверухи”

 

У Києві біля апеляційного суду сталися сутички за участю громадських активістів, які прийшли на розгляд “справи Заверухи”. Про це повідомляє телеканал “112 Україна“.

Частина людей, які прийшли під стіни суду, намагалися прорвати кордон силовиків, але ця спроба виявилася невдалою.

Будівлю суду оточують правоохоронці, які закрили вхід. Спроби прорвати кордон здійснювалися неодноразово, але безрезультатно.

Серед учасників заворушень – націоналісти з С14, передає УНІАН.

“Прокурори вимагають продовжити арешт Заверухи, Романюка і Кошелюка ще на 2 місяці. На засіданні ще одним із клопотань був відвід суддівської колегії, але його не задовольнили. Скільки триватиме перерва – незрозуміло, начебто чекають, поки адвокати всіх підозрюваних зберуться в залі, адже, за словами одного з захисників, вони не були попереджені про сьогоднішнє слухання”, – сказав кореспондент.

ОНОВЛЕНО. Внаслідок сутичок під апеляційним судом Києва правоохоронці затримали чотирьох порушників, наразі вони у Солом’янському управлінні поліції. Про це повідомила речник головного управління Нацполіції Оксана Блищик в ефірі каналу “112”.

“На цей час у нас є інформація про чотирьох затриманих, їх усіх доставили до Солом’янського управління поліції для того, аби слідчі могли після спілкування і збирання пояснень від них дати правову оцінку їхнім діям. На цей час відомо про те, що на двох із них буде складено адміністративні протоколи за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення, це злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції”, – розповіла Блищик.

За її словами, слідчі вирішують питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ.

Як відомо, 4 травня 2015 року в Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси близько 800 грн. Під час переслідування підозрюваних двоє співробітників міліції загинули, троє були поранені. У даній справі було затримано п’ятьох осіб- відому ультраправими поглядами Віту Заверуху, Андрія Романюка, Євгенія Кошелюка, Миколу Мнишенка і Данила Ситнікова.

У серпні 2015 року Генеральна прокуратура направила в Дніпровський районний суд Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Заверухи та ін.

Сьогодні, 1 жовтня, сплив термін запобіжного заходу Заверухи і ще двох підозрюваних, о 8:00 ранку їх відпустили, а потім знову затримали в залі суду. За словами нардепа Ігоря Луценка, причина повторного затримання – у порушенні затриманими громадського порядку за ґратами.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна