В останній промові на посаді посла США в ООН Саманта Пауер назвала Росію загрозою світовому порядку

 

Сполучені Штати Америки повинні протистояти російській агресії так само, як вони боролися з фашизмом і комунізмом у попередні десятиліття. Про це заявила посол США в ООН Саманта Пауер, виступаючи 17 січня у базованій у Вашингтоні “Атлантичній раді”.

Це останній виступ Пауер на цій посаді, повідомляє “Голос Америки” з посиланням на Bloomberg.

Пауер назвала кроки, які зробила Росія за президентства Володимира Путіна, “серйозною загрозою”, спрямованою на підрив міжнародного порядку, створеного після Другої світової війни.

Вона перелічила приклади, серед яких – нелегальна анексія Росією українського Криму, агресія Кремля на сході України, військова допомога сирійському режиму Башара Асада, кібератаки з метою підірвати уряди Німеччини і Чорногорії та вплинути на результат президентських виборів у США.

“Мета Кремля – переконати наших людей, що система сфальсифікована; що всі факти відносні; що звичайні люди, які намагаються поліпшити свої громади і країни, даремно витрачають свій час. Це те, проти чого ми боремося. Розбивши сили фашизму і комунізму, ми тепер протистоїмо силам авторитаризму й нігілізму”, – наголосила Пауер.

Вона також закликала новий уряд США не скасовувати санкції проти Росіїю

Як повідомляла “Новинарня“, інавгурація нового президента США Дональда Трампа відбудеться 20 січня. Він уже призначив послом США в Організації Об’єднаних Націй губернатора Південної Кароліни Ніккі Гейлі.

Читайте також:
Трамп розповів, коли може скасувати санкції проти Росії

Обама “авансом” продовжив санкції проти РФ, які не факт, що продовжив би Трамп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна