Обама “авансом” продовжив санкції проти РФ, які не факт, що продовжив би Трамп

 

Президент США Барак Обама в п’ятницю, 13 січня, ще на рік продовжив санкції проти Росії, впроваджені через її агресію в Україні. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Білого дому.

Зазначається, що Обама розпорядився на рік продовжити указ 13660, який був виданий 6 березня 2014 року.
Після цього американський президент іншими розпорядженнями розширював указ 13660 і доповнював санкції. Загалом глава Білого дому Обама випустив три укази про продовження санкцій відносно РФ через її дії в Україні.

“Дії і політика, через які були введені ці декрети, продовжують становити надзвичайну загрозу для національної безпеки та зовнішньої політики Сполучених Штатів… Таким чином я продовжую протягом 1 року оголошений надзвичайний стан відповідно до розпорядження 13660”, – йдеться в повідомленні.

Також Обама продовжив санкції проти Куби, Ірану, Венесуели, Лівії і Зімбабве.

Як відомо, термін президентських повноважень Барака Обами закінчується 20 січня. Цього дня відбудеться інавгурація Дональда Трампа.
Росія сподівається з приходом Трампа налагодити відносини з Вашингтоном.

Читайте також:
Трамп визнав причетність Росії до кібератак на США
і висловив надію на добрі відносини з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна