Суд на Луганщині продовжив арешт Єфремова ще на два місяці

 

Колишньому голові фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремову продовжили арешт. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, за рішенням Старобільського районного суду Луганської області запобіжний захід Єфремову у вигляду арешту продовжено до 17 березня.

“Іще для зрадофілів. Старобільський райсуд Луганщини подовжив арешт О.Єфремова до 17 березня 2017 року. Стоп сепаратизм”, – написала вона у “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, 4 січня Генеральна прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно Олександра Єфремова. Його обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА (ч. 3 ст. 27, ст. 341 КК України); в пособництві в захопленні Управління Служби безпеки України в Луганській області (ч. 5 ст. 27, ст. 341 ККУ). Також Єфремову інкримінують вчинення умисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією, вчинені особою, яка є представником влади, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 110 ККУ); організаційне та інше сприяння створенню та діяльності терористичної організації “Луганська народна республіка” (ч. 1 ст. 258-3 ККУ); державну зраду (ч. 1 ст. 111 ККУ).

Єфремова затримали 30 липня 2016 року в аеропорту “Бориспіль”, звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня. 1 серпня Печерський райсуд Києва ухвалив рішення заарештувати екс-депутата на два місяці без права внесення застави. Відтоді арешт продовжують. 24 листопада суд у Києві продовжив арешт політика до 22 січня 2017 року.
Зараз обвинувачений перебуває в Луганській області, де й відбуватиметься суд.

Читайте також:

Єфремова судитимуть у Старобільську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна