На Кіровоградщині затримали суддю з хабаром

 

Суддю Кіровоградського районного суду Кіровоградської області затримала на хабарі Служба безпеки України спільно зі слідчими Генпрокуратури. Про це інформує прес-центр СБУ.

“Служитель Феміди через посередника – адвоката вимагав 3 тисячі доларів США за винесення судового рішення з «умовним» строком покарання за виробництво наркотиків раніше засудженому”, – йдеться в повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (“шахрайство, вчинене у великих розмірах…”) та ч. 2 ст. 375 (“постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови… вчинене з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах”) Кримінального кодексу України.

Суддю та адвоката затримано згідно зі ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди.

Тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються обставини протиправної діяльності судді та його спільники, зазначають в СБУ.

Прес-центр поширив фото, на якому видно розкладені на столі грошові купюри (вочевидь із суми хабара) – загалом 1600 доларів США, крім того, 600 грн. і посвідчення судді.

Читайте також:
Суддю Госпсуду Києва взяли на хабарі $16 тис.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна