Вандали в Києві пошкодили меморіальну дошку на честь Вацлава Гавела

 

У Києві зруйнували нову меморіальну дошку на честь першого президента Чехії Вацлава Гавела, встановлену на однойменному бульварі. Про це повідомляється на Facebook-сторінці, присвяченій бульвару.

Таблиця провисіла менш ніж місяць. Її виготовив відомий київський скульптор Костянтин Скритуцький.

У спільноті припускають, що, швидше за все, зловмисники планували здерти плиту й здати в пункт прийому кольорових металів, але, побачивши матеріал, залишили її в спокої.

Дошку доведеться відремонтувати. Сьогодні, 15 січня, її забрали на ремонт, повісивши натомість табличку з назвою бульвару.

Як повідомляла “Новинарня“, в листопаді в Києві таки перейменували бульвар Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела. 16 грудня на бульварі відкрили меморіальну дошку на честь президента Чехії 1993—2003 років. У церемонії брав участь міністр культури Чехії.

Читайте також:
Вацлав Гавел у Києві таки переміг більшовика Лепсе. Результати голосування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна