За три місяці Українське радіо покриє майже весь окупований Донбас, – Нацрада

 

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення видала дозвіл на мовлення на території проведення АТО з використанням радіочастоти 873 кГц у місті Часів Яр Донецької області Національній телекомпанії України. Тут розповсюджуватимуться передачі першої програми “Українського радіо”.

Як повідомляє “Новинарня” з посиланням на прес-службу регулятора, рішення ухвалено 12 січня.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, теоретичні розрахунки показують, що при потужності 50 кВт у денний час мовленням Українського радіо будуть охоплені підконтрольні території – Костянтинівка, Краматорськ, Мирноград, Артемівськ, Лисичанськ, і більша частина окупованих територій, у тому числі міста Донецьк, Горлівка, Макіївка, Торець, Шахтарськ, Торез, Єнакієве, Дебальцеве, Брянка, Алчевськ.
“У нічний час покриття сигналом буде значно кращим – він охопить усі окуповані райони Донецької і Луганської областей”, – зазначає Костинський.

Наразі, повідомив Сергій Костинський, Концерн РРТ веде роботу щодо зміни конструкції антени, яка передаватиме сигнал; також вирішується питання із передавачем.

За приблизними розрахунками, технічно запустити мовлення можна буде за три місяці.

Таким чином, мешканці підконтрольних та окупованих територій зможуть слухати інформаційні програми “Українського радіо”, а також передачі, створені спільно з “Голосом Донбасу” та “Радіо Свобода”, адаптовані для мешканців окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Попередньо це рішення обговорювалося на засіданні Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення, що діє при Міністерстві інформаційної політики. Віднедавна нею керують очільники Міністерства інформаційної політики, Національної ради та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньопереміщених осіб.

Читайте також:
Українське телемовлення на Крим стартує до кінця зими

Окупанти в Криму не зможуть заглушити сигнал чонгарської телевежі, – Нацрада

На горі Карачун урочисто відкрили нову телевежу. Але для укрмовлення на Донецьк потрібно ще

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна