Трамп зробив екс-мера Нью-Йорка своїм радником з кібербезпеки

 

Колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані став радником новообраного президента США Дональда Трампа з питань кібербезпеки. Про це повідомляє USA Today.

“Дональд Трамп знайшов посаду для свого давнього союзника Руді Джуліані, заявивши в четвер, що колишній мер Нью-Йорка буде радником з питань кібербезпеки і зв’язків із промисловістю”, – пише видання.

У заяві команди Трампа сказано, що Джуліані “буде ділитися своїм досвідом і знаннями, які стосуються проблем кібербезпеки у приватному секторі, а також повідомлятиме про нові рішення, розробки в приватному секторі”.

Видання відзначає, що давній соратник Трампа Джуліані претендував на посаду державного секретаря США, але замість нього Держдеп віддали главі ExxonMobil Рексу Тіллерсону.

Reuters повідомляє, що Трамп уже доручив Джуліані зібрати нараду з питань кібербезпеки з керівниками компаній, які зіткнулися з труднощами у цій сфері.

“Джуліані, який має консалтинговий бізнес, що займається питаннями кібербезпеки, має сприяти організації такої зустрічі, проте наразі не йдеться про розробку загальних рекомендацій за її результатами”, – зазначає агенція.

Раніше повідомлялося що новообраний президент США Дональд Трампна прес-конференції погодився, що Росія відповідальна за кібератаки під час передвиборчої кампанії в США минулого року.

Читайте також:
Розвідка США оприлюднила доповідь про втручання Росії на користь Трампа.
Той пообіцяв посилити кібербезпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна