Майбутній держсекретар США – “симпатик Росії” Тіллерсон – висловився за надання Україні летальної зброї

 

Сполученим Штатам слід підтримати Україну, надавши їй летальне оборонне озброєння.
Таку думку під час слухань у Комітеті з міжнародних справ Сенату США в середу, 11 січня, висловив номінований на посаду держсекретаря Рекс Тіллерсон.

“Ухвалення подібного рішення потребує консультацій із національною радою з безпеки та внеску інших, однак я б підтримав це”, – відповів Тіллерсон на запитання щодо необхідності постачання до України летальної оборонної зброї.

Як передає “Укрінформ“, висуванець Дональда Трампа на пост глави Держдепу також наголосив на важливості підтримки обороноздатності України.

“Важливо всіляко допомагати українцям захистити себе від подальшої агресії. Сподіваюся, режим припинення вогню дотримуватиметься, однак за відсутності цього нам важливо підтримати їх можливості самозахисту”, – сказав Рекс Тіллерсон.

У своєму виступі на комітеті Сенату він, крім іншого, заявив: Сполучені Штати готові виступити на захист будь-якого члена НАТО, якщо він зазнає вторгнення з боку Російської Федерації.

“Відданість п’ятій статті [Північноатлантичного договору] залишається непорушною – США дотримуватимуться своїх зобов’язань”, – сказав Тіллерсон.

Він додав, що США будуть готові до захисту членів НАТО у випадку зовнішнього вторгнення, “подібного на кримське”.

“Якщо члени НАТО досягнуть згоди, що подібні дії є адекватним застосуванням статті №5, тоді так (США приєднаються до союзників в обороні)”, – наголосив кандидат у державні секретарі США.

Нагадаємо, глава нафтової корпорації Exxon Mobil Corp. Рекс Тіллерсон після номінації був названий симпатиком Росії; свого часу він отримав від президента РФ Путіна російський орден Дружби народів.

Читайте також:
Кандидат на пост глави Держдепу Тіллерсон очолював спільний з Росією офшор

Фірма номінанта на пост глави Держдепу США Тіллерсона лобіювала
в Сенаті блокування STAND for Ukraine Act, – ЗМІ

Трамп визнав причетність Росії до кібератак на США
і висловив надію на добрі відносини з Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна