У Севастополі оригінально відзначать треті роковини окупація міста Росією

 

У Севастополі до третьої річниці початку окупації міста та всього Криму Росією виготовляють пам’ятні номерні знаки з посвідченнями. Про це повідомляє видання “Крим.Реалії”.

Зазначається, що ініціатором акції виступила одна з міських громадських організацій “зі сприяння зміцненню правопорядку й безпеки”.

Події березня 2014 року, коли місто взяли під контроль російські окупаційні війська, ініціатори виготовлення знака назвали “севастопольською весною”.

Як розповів один з майбутніх власників знака, третю річницю “кримської весни” планують також відзначити урочистими зборами та пом’янути загиблих “у Новоросії” кількох членів організації.

Пам’ятні знаки можуть замовити самі собі ті, хто брав “активну участь у чергуванні на блокпостах на в’їзді в місто в період лютого-квітня 2014 року або допомагав організовувати ці блокпости”.

Керівники організації планують вручити в урочистій обстановці 55 таких знаків.

Як відомо, блокпости на дорогах до Севастополя почали створюватися в лютому 2014 року за підтримки російських військових. Формально вони створювалися, щоб не допустити захоплення міста представниками так званої “київської хунти”.
Де-факто окупація Кримського півострова армією РФ почалася 20 лютого 2014 року, коли на посаді президента України перебував ще Віктор Янукович. Даний факт спростовує заяви російської влади, згідно з якими процес “повернення” Криму Росії розпочався 22 лютого та був спричинений фактичним позбавленням Януковича посади. Підтвердженням цьому є зокрема медаль “За повернення Криму”, на якій датою початку анексії Кримського півострова вказано саме 20 лютого 2014.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна