Міністр оборони покарає тих, хто після нагородження 31 грудня кинув військових на аеродромі Маріуполя

 

Міністр оборони Степан Полторак доручив Військовій службі правопорядку ЗСУ провести службове розслідування за фактом неналежного перевезення військовослужбовців Збройних сил  — учасників урочистостей у Маріуполі 31 грудня 2016 року — та обурений діями командування АТО в цій ситуації.
Як інформує “Новинарня“, про це Полторак написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Обурений діями керівництва штабу АТО, командування ОТУ «Маріуполь» та 54-ї бригади, які не забезпечили належної доставки та розміщення військовослужбовців, викликаних з підрозділів для нагородження”, – заявив генерал армії України Полторак.

“Дав вказівку прискорити хід службового розслідування. До 5 січня ВСП має доповісти про посадових осіб, винних у ситуації, що склалася, та визначити їх ступінь відповідальності. Усіх винних посадових осіб буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності”, – наголосив глава Міноборони.

Лера Бурлакова, журналістка і воїн

Лера Бурлакова, журналістка і воїн

Про неналежне забезпечення транспортом учасників нагородження раніше повідомляла командир мінометного підрозділу 54 омбр Валерія Бурлакова, яка приїздила в Маріуполь із району бойових дій на Світлодарській дузі.
За її словами, командири не виконали обіцянку надати вертоліт для зворотнього шляху.

“Президент нас нагородив (про те, яких пекельних двох діб з кавою “тільки для командування” на морозі тощо це коштувало, напишу згодом). Коли вручав медаль – ризикнула попросити його про гелікоптер, щоб ми встигли до Нового року повернутися на позиції, до своїх.
“Вертушку пообіцяли”. Але тоді як більш важливі люди полетіли з Маріка спокійно, саме для нас метеоумови раптом виявилися не такими, як треба… Автобус, яким ми могли б виїхати назад щоб бути на місці хоч за 5-8 годин, теж забрали (сюди ми приїхали на КрАзі без опалення, якщо щось, але і його вже немає).
Сиджу в Маріуполі на аеродромі. Ридаю. Супер”, – писала Бурлакова 31 грудня за 2 хвилини до Нового року.

Читайте також:
Порошенко в маріуполі вручив нагороди за Світлодарськ і Широкине.
Лейтенант Яровий – Герой України (посмертно)

Мінометниця Бурлакова зі Світлодарської дуги: “…триває бій, все інше буде після”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна