Новий голова ОБСЄ разом із Клімкіним відвідає Донецьку область

 

У вівторок, 3 січня, новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц разом із очільником МЗС України Павлом Клімкіним відвідає Донецьку область із дводенним візитом.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ.

“Метою візиту є ознайомлення керівника зовнішньополітичного відомства Австрії на початку головування цієї країни в ОБСЄ зі станом імплементації Мінських домовленостей, соціально-економічною ситуацією в регіоні, обумовленої військовою агресією Росії проти України, а також реалізацією благодійних проектів за участю австрійських гуманітарних організацій”, – інформують в МЗС.

Як очікується, Клімкін та Курц обговорять зусилля головування Австрії в ОБСЄ у 2017 році, спрямовані на врегулювання конфлікту в та навколо України, зокрема щодо перспективи розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької та Луганської областей, зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей

Запланована також зустріч міністрів з керівництвом місцевої обласної та міської адміністрацій, членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як повідомляла “Новинарня“, з 1 січня Австрія перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Читайте також:
В ОБСЄ почала головувати Австрія, яка хоче зняти санкції з Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна