В ОБСЄ почала головувати Австрія, яка хоче зняти санкції з Росії

 

Австрія перейняла від Німеччини головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі в 2017 році.

Як зазначається на сайті організації, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії представить пріоритети австрійського головування у Відні на засіданні Постійної ради ОБСЄ 12 січня.

Глава австрійського МЗС Себастіан Курц зауважив, що початок головування Австрії символізується трьома ключовими викликами, з якими стикається ОБСЄ. Він звернув увагу на сумні та заплутані кризи і конфлікти, які існують на просторах організації, на істотну відсутність взаємної довіри та впевненості між країнами, а також на феномен зростаючої радикалізації та насильницького екстремізму, особливо серед людей молодого покоління.

“Ми повинні рішуче долучитися та відповісти на цю ситуацію. ОБСЄ є правильною платформою, щоб це здійснити”, – наголосив Курц.

“Це моє непохитне переконання: ОБСЄ є фундаментом для безпечної Європи, особливо в ці тривожні часи. Австрія готова взяти відповідальність та головувати вдруге в організації впродовж двох десятиліть”, – підкреслив міністр.

Посилаючись на досвід ОБСЄ як організації посередника, яка сприяє єднанню та порозумінню в межах спільного простору для 1,2 мільярда людей, Себастіан Курц висловив переконання, що організація може забезпечувати усіма необхідними інструментами в деескалації конфліктів та створювати можливість для знаходження стійких політичних рішень цих конфліктів, і не в останню чергу конфлікту навколо України.

“Ми повинні робити все можливе, щоб запобігти подальшому загостренню збройної конфронтації, в тому числі працювати за допомогою створених форматів для мирного вирішення конфліктів в регіоні ОБСЄ”, – підсумував глава МЗС Австрії.

Раніше міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц в інтерв’ю німецькому журналу Spiegel заявив, що Австрія має намір через головування в ОБСЄ добитися пом’якшення санкцій ЄС щодо Росії, які було накладено за через її агресію проти України.

Себастіан Курц має 30 років, при цьому посаду міністра закордонних справ Австріївін обіймає з грудня 2013 року.
Представник Австрійської народної партії (правоцентристська, християнсько-демократична консервативна політична сила, що входить до правлячої коаліції в Австрії та Європейської народної партії).

Читайте також:
Проросійський кандидат Гофер визнав поразку на виборах президента Австрії

Посол України в Австрії закрив питання з відкриттям “представництва ЛНР”

Місія ОБСЄ підтверджує трафік “вантажу 200” через кордон з Росією після Світлодарська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна