Взяття Новолуганського: версія комбата “Донбасу”. ВІДЕО

 

Командир батальйону ЗСУ “Донбас – Україна” В’ячеслав Власенко з позивним Філін розповів подробиці операції з повернення селища Новолуганське під контроль української влади.
Про це повідомляє “Цензор” з посиланням на Військове телебачення.

Комбат зазначив: “Для того, щоб вирівняти лінію зіткнення було прийнято рішення просунутися вперед на три з половиною кілометри. У зону відповідальності 46-го батальйону” Донбас-Україна” потрапило і селище Новолуганське, яке до цього перебувало в сірій зоні, вважалося ніби підконтрольним нам, але реально ніяких військовослужбовців не було. Ми висунулися на південь від цього населеного пункту, зайняли позиції, закріпилися, організували зустріч з головою сільради, з місцевим населенням, які до цього до нас звернулися з листом, де йшлося про те, щоб ми перемістили блокпост за Новолоуганське, що ми в принципі і зробили “.

“Складність ситуації була в тому, що в самому населеному пункті дуже багато знаходиться осіб чоловічої статі, які воюють на тій стороні, які часто повертаються туди, там живуть там знаходяться їхні сім’ї. Це перше. І друге, на південь від Новолуганського на висотах перебувають позиції противника, проглядається добре вся територія. Тому мною було прийнято рішення таємного висування”, – розповів “Філін”.

“Ми все провели таємно і непомітно для противника. Стали на позиції, висунувшись в районі 16:00. Вони усвідомили ближче до 20:00. О 21:00 вони провели розвідку боєм, використовуючи стрілецьку зброю намагалися нас спровокувати на вогонь, щоб ми виявили свої позиції, свої вогневі точки. Ми на це не піддалися, у нас досить великий досвід в батальйоні ведення війни, при чому в прямому зіткненні з противником.
Після цього стало зрозуміло, що там серед місцевого населення знаходяться і розвідники, наші позиції були виявлені – це не так складно зробити, тому о 21:45 вони завдали артилерійського удару, а саме гаубицями 152-мм, десять мін поклали по позиціях, після цього ще дві міни 120-мінометами. Ми не стали відкривати вогонь у відповідь, тому що згідно з мінськими домовленостями останніми з 00-00 годин наступав режим тиші “, – резюмував “донбасівець”.

Як писала “Новинарня“, раніше про реальні обставини
зайняття ЗСУ Новолуганки розповів волонтер Родіо Шовкошитний:
Міфічне “взяття” Новолуганського: війна не з сепарами, а з контрабандою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна