Радник Трампа був партнером фірми, керівник якої хотів продати крадені дані радянській розвідці, – ЗМІ

 

Кандидат на посаду радника обраного президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Майкл Флінн був партнером технологічної компанії Brainwave Science на чолі з бізнесменом, який визнав себе винним в спробі продати вкрадений науковий матеріал в 1980-ті роки радянській розвідці. Про це пише УНІАН з посиланням на The Washington Post.

Відставний генерал-лейтенант Флінн приєднався до консультативної ради компанії Brainwave Science в лютому, що показують документи компанії.

Фірма з Массачусетса розробляє дискусійну технологію оцінки того, чи брешуть люди під час допитів шляхом вимірювання мозкових хвиль.

Один із двох членів ради директорів Brainwave Science був Сабу Кота, інженер-програміст індійського походження, який у 1996 році визнав себе винним в продажі вкраденого біотехнологічного матеріалу агенту ФБР, що видавав себе за радянського шпигуна.

На думку прокуратури, продаж даних доводить той факт, що Кота засвоїв секретну військову техніку КДБ в період з 1985 по 1990 рік, згідно з інформацією міністерства оборони США.

Brainwave Science видалила ім’я Коти з сайту компанії десь між четвергом і п’ятницею, коли видання Bloomberg News опублікувало звіт про зв’язки Флінна із фірмою, посилаючись на архівні дані Google.

Члени перехідної команди Трампа не відповіли на прохання прокоментувати в п’ятницю ситуацію, у Кота також проігнорували повідомлення.
Адвокат Кота заперечує, що він мав будь-яке відношення до шпигунства, а сам Кота сказав Bloomberg, що кримінальні звинувачення були нерозумінням через патентний спір.

Bloomberg також цитує представника перехідної команди Трампа, який сказав, що Флінн не мав ніяких справ з Котою під час його роботи з Brainwave Science  і що він закінчив свою співпрацю з фірмою.

Читайте також:
Трамп номінував на пост глави Держдепу симпатика Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна